top of page
BureauAPS_Heemvaert_008.jpg

Wat te doen bij overlijden

1

Er is geen haast. Neem na het moment van overlijden gerust de tijd om bij te komen van wat er gebeurd is en nog even samen te zijn. Een moment van bezinning samen met andere nabestaanden voordat er van alles geregeld moet worden.

2

Bel de huisarts. Wanneer jullie eraan toe zijn, bel je met de huisarts. Deze komt langs om het overlijden vast te stellen.

3

Neem contact op met een uitvaartbegeleider. Ongeacht of en waar er een uitvaartverzekering is afgesloten, je bent vrij om de uitvaart zelf vorm te geven of je bij te laten staan door een uitvaartbegeleider. Bel 023-2078050 ik help graag.

“De bron van verdriet is de liefde die men voelt voor de overledene”

De dagen tot de uitvaart

Goed afscheid nemen is ook tijd nemen om het tot je door te laten dringen, je bewust te worden van het verlies. 

 

Deze dagen staan in het teken van afscheid nemen en het creëren van de uitvaart ceremonie. Naast het organiseren zorgen we voor ruimte voor afscheid, het zijn bij je dierbare overledene en het zijn bij je vrienden en familie.

Er moeten heel wat beslissingen worden genomen. Het is prettig om stapsgewijs te werk te gaan, daar kan ik bij adviseren. Soms ben ik op de achtergrond en wanneer nuttig of nodig draag ik ideeën aan. Samen organiseren we een unieke uitvaart waarbij jullie zo veel zelf doen als past.

 

Graag geef ik duiding aan de gebruiken en rituelen die er zijn, juist dat biedt ruimte om ervan af te wijken of deze te omarmen.

De dag van de uitvaart

Na dagen van organiseren en creëren is het zo ver: De dag van het afscheid, de werkelijkheid dringt steeds meer binnen. De afgelopen dagen hebben we samen een mooie uitvaart ceremonie vormgegeven, dat mogen jullie nu loslaten. Ik zorg dat het gaat zoals we bedacht hebben.

Het kan zijn dat de uitvaart ceremonie bij verschillende mensen verschillende gevoelens oproept. Er wordt vast gedacht aan iemand die al eerder is overleden. Of is er boosheid over de dood. Rouw om wat nu niet meer kan of nooit heeft kunnen zijn. Misschien alles tegelijk, misschien helemaal niets. Laat het zo zijn, zo is het afscheid echt en oprecht. Mensen worden geraakt, tranen maken pijn vloeibaar.

Het afscheid creëert nieuwe en dierbare herinneringen.

BureauAPS_Heemvaert_030.jpg

Na de uitvaart

Dan kom je thuis, het kan onwerkelijk aanvoelen de

realiteit dringt binnen. Juist in de periode na de uitvaart is het belangrijk goed voor jezelf te zorgen. Daar help en adviseer ik graag bij. Indien wenselijk zorg ik dat een thuiskok jullie voorziet van een fijne maaltijd of zorg ik voor een goed gevulde boodschappenmand bij thuiskomst.

 

In de dagen, weken en maanden na de uitvaart komt er veel op jullie af. Ook tijdens deze periode ben ik er om aan te sluiten op jullie behoeften. Van het adviseren over praktische zaken zoals de digitale nalatenschap, uitruimen van een huis of verkopen van de boedel tot het bieden van ruimte om te praten over het verlies met specialisten in rouwverwerking.

Het netwerk van Heemvaert is groot en veelzijdig

we staan voor jullie klaar.

De kosten van een uitvaart

Elke uitvaart is uniek en maatwerk. De kosten hangen af van de wensen en keuzes.

Transparantie vind ik ontzettend belangrijk, ik wil altijd open en eerlijk zijn over de kosten die er zijn,

facturen van leveranciers mogelijk jullie altijd inzien.

Nadat we de eerste contouren van de uitvaart hebben besproken en de belangrijkste keuzes gemaakt zijn ontvangen een kostenbegroting. De services voor na de uitvaart neem ik optioneel in het overzicht op.

Jullie kunnen hier later altijd nog over beslissen.

bottom of page