top of page
  • Foto van schrijverMarsha Brink

2022 het jaar van de omscholing.


In januari startte ik met de opleiding tot uitvaartbegeleider aan de Après la Vie academie. Een geweldige opleiding vol vak inhoud en persoonlijke ontwikkeling, theorie en vele stages. Met een hele bijzondere en fijne groep klasgenoten hebben we met elkaar ontdekt wie wij willen en kunnen zijn in de uitvaart branche.


Voor mij is dat het zijn van een uitvaartadviseur, een zelfgekozen naam voor een oud beroep. Uitvaartbegeleider of uitvaartverzorger past me minder, ik relateer dat aan de uitvaartbegeleiders die we zo vaak zien, vanuit jarenlange ervaring verzorgen zij uitvaarten op de manier die zij heel goed kennen en daar is op zich niets mis mee. En toch is dat ook precies het stuk waar ik waarde wil toevoegen, het gaat mij er niet om hoe goed ik uitvaarten kan begeleiden. Het gaat mij er om dat ik samen met nabestaanden een onvergetelijke uitvaart ceremonie kan creëren.


En zo is Heemvaert geboren: Een uitvaart om te herinneren

Ik ben de uitvaartadviseur met een groot en relevant netwerk, zo kunnen we er samen voor zorgen dat de uitvaartkist niet zomaar een kist is maar een die echt past bij de overledene en daarom misschien wel een mand of draagbaar met rouw doek is. Ik ben er voor mijn klanten en adviseer hen over unieke mogelijkheden rondom de uitvaart, graag denk ik mee, verbind, adviseer en regel ik alles dat nodig is. Dat doe ik niet alleen bij overlijden maar steeds vaker ook voor het overlijden. Eén van die gesprekken, met een dame die te jong heeft gehoord dat zij zo veel kanker in haar lichaam heeft dat ze terminaal is, heeft mij geïnspireerd een boek te schrijven. Daar ga ik de komende tijd energie instoppen en zal via mijn website, facebook en instagram updates geven.


Vol trots kijk ik terug op de uitvaarten die ik heb georganiseerd ook voor dierbaren in mijn eigen omgeving. Zo afscheid nemen, dat het leven van iemand die je lief hebt geëerd wordt, dat gun ik iedereen. Hoe gek het ook klinkt, ik kijk met een goed gevoel terug op de uitvaart van mijn moeder. Het is een herinnering aan een mooie dag. Ik heb ervaren hoe belangrijk het is als je weet én voelt dat een uitvaartbegeleider echt naast je staat. Dat mogen families van mij verwachten. Daarom ben ik gestart met Heemvaert.


Een carrière switch waarbij ik mijn kernkwaliteiten kan blijven inzetten.

De uitvaartbranche is echt heel anders dan 'de wereld van werk' en toch zie ik overeenkomsten. Met Stratic heb ik jaren professionals mogen begeleiden van interim opdracht naar interim opdracht en in het geval van Werving & Selectie heb ik professionals bij kunnen staan bij hun life changing events als van baan wisselen. De belangrijkste overeenkomst die ik zie is oprechte interesse hebben in de mens. In beide werelden is oprechte interesse hard nodig. Alleen dan weet ik wat iemand beweegt, waar iemand blij van wordt of niet, wat bij hem of haar past. Zonder oprechte interesse past de professional niet bij de opdracht of baan en zonder oprechte interesse kan ik geen onvergetelijke uitvaart ceremonie samen met de nabestaanden creëren.


Dank voor je interesse en moeite die je hebt genomen om helemaal door te het einde van deze blog lezen. Kan ik iets voor jou betekenen? Neem gerust contact op, ik denk graag mee met alle vragen die je mogelijk hebt rondom uitvaarten en overlijden.


marsha@heemvaert.nl ● 06-14860795
Comments


bottom of page