top of page
  • Foto van schrijverMarsha Brink

Bosfair in het Groendendaalse bos in Heemstede

Op een mooie zonnige dag in Heemstede werd dit jaar de Bosfair georganiseerd. Het bos waar de fair werd georganiseerd was een prachtig decor om mijn ideeën te presenteren over mijn motto, “een uitvaart om te herinneren”. Een uitvaart is voor mij meer dan een afscheid, het is een moment om het leven van iemand te herinneren en te eren. En hoe dat anders kan, unieker, eigentijdser, dat is mijn missie.Kiezen voor bijzondere producten maken een uitvaart om te herinneren

In plaats van bijvoorbeeld een standaard plakje cake, kan ook gekozen worden voor een heerlijke sticky milk pie van traitteur @Catering Juliette. Of een mooie rouwdoek van www.rouwdoeken.nl in plaats van een harde, kille uitvaartkist. Ook wat betreft bloemen zijn er mooie alternatieven waar niet zo snel aan wordt gedacht. Natuurlijk zijn echte bloemen mooi, maar een zijden boeket kan een prachtig alternatief zijn met als voordeel dat dit een blijvende herinnering is en qua prijs een vergelijkbare investering vergt als een klassiek rouwstuk. En als gekozen wordt voor cremeren dan valt de standaard urn in het niet bij de Koesters van Jacomijn van der Donk (www.koestersteen.nl), zij maakt de mooiste as sieraden en (mini) urnen. Daarover schrijf ik een volgend blog. Het is zo mooi en inspirerend ik vertel het verhaal van Jacomijn graag door.


Een gesprek over een uitvaart om te herinneren

Een uitvaart en herdenkingsdienst of ceremonie is niet een onderwerp waar veel mensen in hun leven bij stilstaan. Het kan wel van belang zijn en rust geven ook bij dierbaren dat zij op de hoogte zijn van persoonlijke wensen en dat dit voor uzelf helder is. Wat er allemaal mogelijk is, hoe een uitvaart anders en uniek kan zijn, daar vertel ik dan ook graag over. Wat mij opviel tijdens de gesprekken die ik heb gevoerd, was dat veel mensen oprecht geïnteresseerd zijn en open staan om hier over na te denken en tegelijkertijd veel vragen hebben. Hoe gaat dat straks als iemand overlijdt, wat regelt een verzekering en zit ik met een verzekering ook vast aan de standaard uitvaart? En welke aanvullende kosten komen er bij kijken als ik eigen keuzes wil maken? Zeker in de wereld van uitvaartondernemingen is en veel onduidelijk en ontbreekt nog wel eens transparantie. Iets wat voor mij juist heel belangrijk is. Ik wil de uitvaartwereld een stukje transparanter en persoonlijker maken. Daar heb ik mooie open gesprekken over mogen voeren.


Samen creëren we een uitvaart om te herinneren

En om alvast een paar antwoorden te geven; nee, uw verzekeraar hoeft uw uitvaart niet te organiseren, u bent vrij om een uitvaartbegeleider te kiezen die bij u past of u geeft uw uitvaart (bij leven) zelf vorm. Het is goed te weten wat voor een soort verzekering u heeft zodat u weet welk budget u tot uw beschikking heeft. Een rouwdoek is niet duurder dan een uitvaartkist, vaak zelfs nog iets goedkoper. Ik kan u alle mogelijkheden voorleggen. Tijdens de fair heb ik met een aantal mensen vervolggesprekken ingepland om hier verder over te praten.

Wilt u ook inzicht in de mogelijkheden van een uitvaart om te herinneren? Graag bied ik een vrijblijvend gesprek aan om te verkennen wat ooit komen gaat. Heeft u vragen naar aanleiding van de Bosfair en wilt u meer weten over mijn dienstverlening of de producten die ik liet zien tijdens de Bosfair? Neem gerust contact op ik sta u graag te woord. Ik ben bereikbaar via 023-2078050 of via marsha@heemvaert.nl

Comments


bottom of page