Recent onderzoek toont aan:
Elektrisch cremeren en natuur begraven scoren goed.
Begraven komt echter onbetwist als ‘grootste milieuvervuiler’ naar voren, met name door de productie en het transport van het grafmonument.
Als uitsluitend wordt gekeken naar de geringste impact op klimaatverandering, uitgedrukt in CO2, komt natuur begraven het beste uit de bus; deze methode scoort dan weer minder goed als het gaat om landgebruik…
Zie jij door de bomen het bos nog? Laat je adviseren,
wij hebben gedegen kennis over duurzaamheid rondom de uitvaart.
Kom vrijblijvend eens langs in de serre van Batifol, binnenweg 140 te Heemstede.
Iedere dinsdagochtend en donderdagochtend zijn wij daar om alle uitvaart vragen te beantwoorden.
Wil je liever een afspraak maken, bel of mail ons via: info@heemvaert.nl of 023-2078050
Een Levencyclusanalyse uitgevoerd door Hedgehog Company
Om haar dienstverlenging zo duurzaam mogelijk te maken heeft Dela de milieu-impact van vijf lijkbezorgingsmethoden laten onderzoeken. Elektrisch cremeren en natuur-begraven scoren goed, het traditionele begraven komt minder florissant uit de studie. De vijf onderzochte lijkbezorgingsmethoden zijn: begraven, natuurbegraven, cremeren, resomeren, composteren. De laatste twee zijn nog niet mogelijk in Nederland, mogelijk na herziening van de wet op de lijkbezorging wel.
Inzichten delen, betere keuzes voor het milieu.
In het vakblad van de uitvaart lezen we een verslag van dit onderzoek. Graag delen we de belangrijkste bevindingen. Zodat krijg je iets meer inzicht in de milieu impact van een uitvaart zodat je de keuzes rondom jouw uitvaart daarop zou kunnen aanpassen.
Van de vijf huidige methoden van lijkbezorging in Nederland hebben elektrisch cremeren en natuur begraven de minst slechtere effecten op het milieu. In vergelijking met resomeren of alkalische hydrolyse (de nieuwe techniek die naar verwachting wordt opgenomen in de herziening van de wet op de lijkbezorging) scoren beide vormen eveneens goed: hun milieu impact is geringer dan bij resomeren.
Als uitsluitend wordt gekeken naar de geringste impact op klimaatverandering, uitgedrukt in CO2, komt natuurbegraven het beste uit de bus; deze methode scoort dan weer minder goed als het gaat om landgebruik…
Ook humaan composteren raakt het milieu minder hard dan bijvoorbeeld elektrisch cremeren, maar de onderzoekers konden in het geval van deze nieuwe techniek nog onvoldoende data aanwenden om tot een zuiver oordeel te komen. Begraven komt echter onbetwist als ‘grootste milieuvervuiler’ naar voren, met name door de productie en het transport van het grafmonument.
CO2 en landgebruik zijn niet de enige componenten van een uitvaart die impact maken op het milieu. Denk ook maar eens aan bloemen, (wens)ballonnen, uitvaartkist, vervoer, drukwerk etc.
Als professionals in het uitvaart vak bezoeken we regelmatig studie dagen om de ontwikkelingen in het vak bij te houden. Ook van duurzaamheid hebben we gedegen kennis. Graag adviseren wij je bij het maken van duurzame keuzes voor jouw uitvaart.
Laat je inspireren rondom de duurzame aspecten van een uitvaart
Kom vrijblijvend eens langs in de serre van Batifol, binnenweg 140 te Heemstede. Iedere dinsdagochtend en donderdagochtend zijn wij daar om alle uitvaart vragen te beantwoorden.
Wil je liever een afspraak maken, bel of mail ons via: info@heemvaert.nl of 023-2078050
Commenti