top of page
  • Foto van schrijverMarsha Brink

Ik ga je een boek schrijven, help je mee?


Ja, ik ga een boek schrijven!


Ik raakte geïnspireerd tijdens een gesprek met een dame die haar eigen uitvaart wilde bespreken. Deze dame heeft veel te jong gehoord dat zij zo veel kanker in haar lichaam heeft dat ze niet meer te genezen is. Daarmee heeft ze ineens de stempel ‘terminaal’ te pakken, terwijl ze volop in het leven staat. Ze is een stoere dame die graag regie pakt over haar eigen leven en dus zo dapper was om met mij in gesprek te gaan over haar levenseinde en uitvaart.


Een boek om te herinneren


Waar ik in de gesprekken met haar achter kwam is dat zij (en vast nog vele anderen) een mooi journal, goed kan gebruiken. Zo een waar je aantekeningen in kan maken, over het levenseinde, de weg ernaar toe en van alles wat onderweg in je opkomt. Een mooi journal waarin je tekeningen en gedichten kan schrijven. Een mooi vormgegeven notebook, waarmee je je aanstaande nabestaanden een leidraad geeft, hoe jij je uitvaart graag zou zien. Het wordt voor hen een naslagwerk bij de organisatie van jouw uitvaart, ze hebben een beeld bij je laatste overwegingen, waarom je dit zo hebt gewild. Een boek om te herinneren, dat je nabestaanden graag nog eens openslaan na je uitvaart en nog lang daarna.


Want zij zat bij mij aan de keuken tafel, met een blocknote-achtig schrift dat ze net daarvoor bij de supermarkt om de hoek gekocht heeft. En dat vond ik zo treurig, dat je stoer bent om met mij in gesprek te gaan over je eigen uitvaart, dat verdient toch een mooi journal? Zij heeft mij zo enorm geïnspireerd, voor haar en vele andere stoere dappere en bewuste mensen ga ik dit boek schrijven. Daar ga ik de komende tijd veel energie instoppen.


Ik zie het voor me dat dit ‘je laatste journal’ wordt, zoals je die hebt onderweg naar je eerste kindje, een grote wereld reis etc.. Een journal wat je inspireert, richting geeft en veel ruimte biedt voor aantekeningen, tekeningen, poëzie en je eigen verhalen.


Hulp gevraagd!


Wil je me helpen dit boek te schrijven? Zo help je mensen van hun laatste reis een waardevol herinneringen boek te maken? Graag hoor ik van jou wat er zeker wel of niet in het boek mag komen. Heb je andere tips of ideeën? Dan hoor ik graag van je. Stuur me een DM, laat je reactie in de comments achter of stuur me een mailtje via marsha@heemvaert.nl


Wil je zelf ook in gesprek over jouw eigen uitvaart of over de uitvaart van een van je naasten?

Bel of mail me via 023-2078050 of via marsha@heemvaert.nl


Samen organiseren we een bijzonder laatste afscheid,

een uitvaart om te herinneren.


Comments


bottom of page