top of page
BureauAPS_Heemvaert_049.jpg

Een unieke laatste groet

Een uitvaart organiseren wanneer iemand die je lief had net is overleden, hoe pak je dat aan? Het begint allemaal met ruimte laten voor emoties en rustig nadenken over het vormgeven van de komende dagen.

 

Vanuit mijn rol als uitvaartadviseur sta ik jullie bij zodat we samen het mooist denkbare afscheid creëren. Een laatste groet ter ere van een uniek persoon. Ik draag opties aan en help als jullie dat wensen keuzes te maken die aansluiten bij jullie wensen. Uiteraard organiseer ik alles dat nodig is van de laatste verzorging tot het thuiskomen na de uitvaart. Er volop de ruimte om dingen zelf te doen. 

BureauAPS_Heemvaert_019.jpg
BureauAPS_Heemvaert_003.jpg

Het eren van een uniek leven

Samen creëren we een uitvaartceremonie die past bij het leven van de overledene. Met oprechte interesse luister ik en zo ontvouwt zich het verhaal dat eer doet aan het leven van de overledene.

 

Om te laten zien wie iemand was gebruiken we unieke en persoonlijke details. Van specifieke teksten tot persoonlijke items, kleuren, bloemen, foto’s en muziek. We gaan op zoek naar de kenmerkende dingen die zo ‘eigen’ zijn. Dat kan ook de locatie voor de uitvaart zijn. Een uitvaart ceremonie hoeft niet gehouden we worden in een uitvaartcentrum. Steeds vaker wordt gekozen voor een plek die voor de overledene speciaal was. Of dat nu een uitvaart in de eigen tuin, condoleance op de boot of een uitvaartwandeling is: samen maken we de uitvaart echt persoonlijk en zorgen we ervoor dat er een waardevolle herinnering kan ontstaan.

BureauAPS_Heemvaert_048.jpg
BureauAPS_Heemvaert_005.jpg
BureauAPS_Heemvaert_009.jpg
BureauAPS_Heemvaert_031.jpg

De laatste dagen en uitvaart vastleggen op beeld

Het visueel maken van de laatste momenten samen is een bijzondere manier om deze voor altijd te koesteren. Niet alleen direct na het overlijden maar ook voor volgende generaties. Een fotoreportage wordt een dierbare herinnering waarbij momenten van liefde, troost en verbondenheid op beeld staan. Het zijn de kleine en ogenschijnlijk onzichtbare gebaren die tijdens het laatste afscheid een grootse indruk maken.

 

Heemvaert werkt samen met Nienke Koedijk, documentair fotograaf. www.nienkekoedijk.com/laatste-dagen

Na haar afstuderen aan de Kunstacademie kwam ze er op creatief gebied achter dat de camera zijn haar grote liefde is. Sindsdien is ze documentair fotograaf en mentor voor fotografen wereldwijd. Documentaire fotografie houdt in dat er tijdens de fotosessie niet geposeerd wordt en zo kan ze de meest pure beelden vastleggen van echte momenten en oprechte connecties. Verhalen vertellen is haar drijfveer in de fotografie. Verhalen van samenzijn, liefde, geboorte en groei en ook van afscheid. 

 

Precies daarom werken we graag samen met Nienke, voor onvergetelijke laatste dagen fotografie en om de uitvaart ceremonie te documenteren; ongelofelijk waardevol!

Een open gesprek over je eigen uitvaart

Het geeft veel rust om al voor het overlijden je uitvaartwensen vast te leggen. Wil je je eigen wensen met een uitvaartadviseur bespreken? Ik ga hierover graag met je in gesprek, zodat je de regie in eigen hand houdt en toekomstige nabestaanden een leidraad hebben voor het vormgeven van je afscheid. We bespreken dit globaal of heel gedetailleerd, jouw wensen staan hierbij centraal en vormen de basis bij het regelen van je uitvaart. De wijze waarop we afscheid willen nemen is voor iedereen anders. Er is zoveel veel mogelijk.

BureauAPS_Heemvaert_045.jpg
bottom of page